Betonkelders in gewapend beton

De betonkelders worden ter plaatse gegoten in gewapend beton. Hierdoor zijn de muren veel sterker dan traditioneel gemetste kelders.
Alle afmetingen en vormen zijn mogelijk. Door de gladde wanden zijn onze betonkelders zowel geschikt voor woningbouw als voor zwembaden en andere diverse toepassingen zoals mestkuilen enz...
Wij werken uitsluitend met BENOR-gekeurd beton en we bieden 10 jaar garantie op waterdichtheid van uw betonkelder.
Gegoten betonkelders zijn niet duurder dan traditioneel metselwerk. Wij bieden trouwens een uitstekende kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

Werkwijze

betonkelders - Taels René Bouwwerken bvba

Graafwerken
De juiste locatie en diepte van de kelder wordt met laserprecisie uitgegraven. Dat kan door ons of door de bouwheer worden uitgevoerd.

Vloerplaat gieten
Vervolgens wordt de bodem afgedekt met pvc-folie. Na het uitleggen van de betonnetten wordt de vloerplaat gegoten en eventueel gepolierd.
In de vloerplaat wordt een kimplaat voorzien.

betonkelders - Taels René Bouwwerken bvba

Bekistingspanelen plaatsen
Daarna worden de bekistingspanelen geplaatst. Voor extra stevigheid worden wapeningsnetten voorzien tussen de bekistingspanelen. Voor de latere verluchtingsgaten en de afvoerbuizen worden nu reeds uitsparingen voorzien.
De bovenzijde van de gegoten muur wordt mooi vlak afgewerkt.

Beton storten
Het beton wordt tussen de bekistingspanelen gestort. Na enkele dagen is het beton uitgehard en worden de panelen verwijderd. De nieuwe betonkelder is klaar.

© ZuPP webbuilding

Comments